Aloite jäähallin vapaavuorojen käytöstä
27.7.2018 12:42 Uutiset / Pääsivusto

Aloite jäähallin vapaavuorojen käytöstä

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/5837

Aloitteen sisältö

Ylivieskaan on rakennettu hieno uusi jäähalli, jossa puitteet jääkiekon ja luistelun harrastamiselle ovat viimeisen päälle asialliset. Harmiksemme olemme kuitenkin havainneet, että luistelumahdollisuudet ovat joukkueisiin kuulumattomilla nuorilla ja vanhemmilla lähes olemattomat. Jäähallille on talvisaikaan järjestetty pari yleisöluisteluvuoroa viikossa. Hinta noille vuoroille on 5€ aikuiselta ja 3€ lapselta. Muulloin hallin ovet ovat lukossa, vaikkei siellä pelivuoroja olisikaan.

Ehdottaisimme että jäähallin tyhjien vuorojen osalta otettaisiin käyttöön Nivalan jäähallilla hyväksi havaittu malli. Siellä jäähallin ovet aukaistaan 8-9 aikaan ja ne suljetaan illalla viimeisen vuoron päätyttyä. Mikäli hallilla ei ole tuolla välillä varattua vuoroa, silloin sinne voi kuka tahansa mennä luistelemaan kunhan kypärä löytyy päänuppia suojaamasta. Yleensä varatut vuorot alkavat kello 16 jälkeen, joten koulujen loppumisen jälkeen oppilailla on pari tuntia aikaa käydä luistelemassa, riippuen koulun päättymisajankohdasta.
Nivalassa tätä mahdollisuutta nuoret ja vanhemmatkin käyttävät todella paljon. Vielä kun vapaavuorojen käytöstä ei siellä peritä erillistä maksua, niin nuoret on saatu hallille harrastamaan koulujen jälkeen sankoin joukoin. Vapaavuorojen vuoromaksut eivät Nivalan liikuntakeskuksen mukaan ole kannattavia, sillä vuoromaksujen keräämistä varten pitää paikalla olla palkattua henkilökuntaa, eikä vapaavuorojen tuotto kattaisi rahankerääjän palkkakustannuksia. Mahdollista ilkivaltaa on pyritty kitkemään muutamalla valvontakameralla, joita seurataan uimahallin kassalta sekä tarvittaessa kameoiden tallenteilta.

Mielestämme meidän kannattaisi nuorten hyvinvoinnin nimissä vapauttaa jäähallin tyhjät vuorot luistelijoiden käyttöön. Mikäpä olisi virtaa täynnä oleville nuorille tytöille ja pojille sen mukavampaa kuin mennä koulun jälkeen porukalla pariksi tunniksi jäähallille luistelemaan :).

Tämä käytäntö auttaisi varmasti myös yksinäisiä vanhempia, ketkä ovat lastensa kanssa kotona, lähtemään harrastusten pariin. Vuoron maksut eivät ole kalliit työssäkäyville ihmisille, mutta yksin elävä esim. kolmen lapsen huoltajalla ei ole mahdollista tarjota lapsilleen säännöllistä luistelu harrastusta. Kauas kantoisesti ajateltuna, meillä ei ole hallin käyttäjiä muutaman vuoden päästä jos ei lapset opi luistelemaan, kun talvet ovat näin huonoja näinä aikoina. Tämä muutos auttaisi tilannetta varmasti paljon.

Aloitteen lisätiedot

Tero Pökkylä, tero.pokkyla@gmail.com

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/5837


   
Lisää uutisia
Ylivieskan Jääkarhut
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930